Ayancık şehir parkına kavuşuyor. Ayancık Belediyesinin girişimleri ile oluşturulması planlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finansmanı karşılanan modern şehir park uygulaması Ayancık ilçesinde başlıyor.

Konu ile alakalı bir toplantı yapmak üzere Samsun İller Bankası Genel Müdürlüğünden gelen yetkililer Peyzaj Müdürü Meral Ülker ve Yapım Uygulamalar Müdürü Kemal Kaya ile ihaleyi alan Özgönül L.T.D. Ş.T.İ şirket yetkilileri Yunus Anık ve Yılmaz Cansızoğlu Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün makamında bir araya geldi. Burada proje ile ilgili yapılan kısa bir toplantının sonrasında Belediye Fen İşleri Müdürü ile birlikte projenin yapılacağı alana giden yetkililer burada incelemelerde bulundu. yoğun geçen günün sonrasında ise Ayancık ilçesine 5 dönümlük arazi üzerine kompleks bir park tesisi yapılmasını planlayan projenin ilk adımları, Ayancık Belediyesi, İller Bankası ve Şirket Yetkililerinin yer tesliminin tutanaklarını onaylaması ile atılmış oldu. .

İlçelerin gelişmesi yönünden modern şehircilik plan ve projelerine uygun bir şekilde gerek görünüm gerekse fonksiyon olarak kullanışlı imkanlara sahip olması için yapılan çalışmalara dayalı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından nüfusu 5 bin ile 25 bin arasında olan il ve ilçe belediyelerine finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası A.Ş ve Belediyelerin kendi kaynaklarından karşılanması planlanan ortak proje kapsamında Ayancık ilçesine 5 dönümlük arazi üzerine kompleks bir park tesisi yapılacağını söyleyen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, projenin ilçe için önemine değindi. Ergün; “Yapılacak projenin içinde çocuk oyun parkları, engelsiz parkı, koşu ve spor alanları, açık alan fitness  grupları, bisiklet parkı, banklar, pergolan ve gazebolar, portatif wc kabinleri, satış büfesi, çeşme ve eğitici oyun duvarı, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatmaları ile komple bir tesis olacak” dedi. Ayancık ilçesini kuzeyin parlayan bir yıldızı haline getirmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Ergün; “Gecemizi gündüzümüze katarak kendine özgü doğallığıyla dikkat çeken ilçemizi cazibe merkezi ve modern ilçeler arasına katmak için uğraş veriyoruz. Ayancık için ihtiyaç olan ilçenin çehresini güzelleştirip değer katacak her türlü proje ve yatırımın peşinde olacağız” şeklinde konuştu.
Editör: Vitrin Haber