Merkezi İstanbul’da bulunan Sinop ili Dikmen İlçesine Bağlı Oğuzun 24 Boyundan 10.Kolu Olan Kızık Boyu Köyü Olağan Dernek Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. 

10 Aralık tarihinde Kağıthane dernek binasında yoğun katılımla gerçekleştirilen seçimlerde Sabri Çağlar ve Kadir Eren başkanlık için yarıştı. 

Kızıkların Bütünleşmesinde ve kaynaşmasında önemli rol oynayan Araştırmacı Tarihçi Yazar Nafi Çağlar’ın da katılımı ile gerçekleştirilen seçimlerde oyların çoğunluğunu alan Kadir Eren Dernek Başkanı oldu. 

Seçimlerde ayrıca genç işadamı Mehmet Yavuz’un girişimleri sonucu oy birliği ile dernek Kızık Boyu Birliği Federasyonunu Oluşturma ve Katılma Kararı alındı.

Seçimlerde bir konuşma yapan Tarihçi Yazar Nafi Çağlar, bu oluşumda önemli katkısı olan Mehmet Yavuz’a tüm Kızık Boyu Beyleri adına teşekkür etti. Tüm dünya Kızıklarına bu önemli çalışmanın büyük yansıması olacağını belirten Nafi Çağlar; “Mehmet Yavuz Beye ve Büyük Kızık Dernek Yönetimine, Kızık Boyu adına önem atfeden bu kararın alınmasında önemli rol oynamasından ve tarihe not düşülecek bu birliğin sağlanmasına yönelik çabalarından dolayı Türk Milleti adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükkızıklı iş adamı Mehmet Yavuz, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yavuz; “Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan SERDER Dernek Başkanı Ali Ateş Beye, İş Adamımız Fatih Erdoğmuş Beye, Kösağıl Dernek Başkanı Özer Aydoğdu Beye ve Hüseyin Koç Beye, Büyük Kızık Köyü halkı adına teşekkür ediyorum. 

Seçimin galibi yeni yönetime  Büyük Kızık Köyüne Kızıklara yaraşır büyük hizmetlere imza atmasını temenni ediyor kendisine ve ekibine başarılar diliyorum” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber