Çanakkale ve Ankara gezisine katılan Ayancıklı lise öğrencileri memleketlerine döndü.

Ayancık Lisesi Okul Müdürü Metin Çapa tarafından sosyal etkinlik çalışmaları çerçevesinde planlanan,Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün büyük katkıları ve Okul-Aile Birliği Başkanı Naci Demiray'ın gayretleri ile gerçekleşen Çanakkale-Ankara Gezisi tamamlandı.

Geziye Ayancık Lisesi'nden 59, Ticaret Meslek Lisesi'nden 14, Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'nden 5, Anadolu Sağlık Melek Lisesi'nden 4 öğrenci ve öğrencilere nezaret eden 1 idareci ve 5 öğretmen katıldı.

Milli Mücadele döneminde Çanakkale Savaşı'nın önemini ve milli mücadele ruhunu hissettirmeyi, Çanakkale şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi mekanlarında ziyaret etmeyi amaçlayan gezi 4 gün sürdü.

Gezide Çanakkale Şehitlik Abidesi, Gelibolu Yarımadası, Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi, TBMM ve Anıtkabir ziyaretleri gerçekleştirildi. TBMM ziyareti sırasında gezi kafilesi, CHP Sinop Milletvekili Sayın Engin Altay ile görüşürken Altay, gezi kafilesi ile yakından ilgilendı. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de milletvekili Engin Altay aracılığı ile çok kısa bir görüşme ve akabinde fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Gezinin son yıllarda Ayancık’ta yapılan en geniş kapsamlı okul gezisi olduğunu belirten Okul Müdürü Metin Çapa, gezinin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Başta Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün olmak üzere, Kaymakam Suat Yıldız‘a, desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Köksal'a, üstün gayret gösteren Okul-Aile Birliği Başkanı Naci Demiray’a ve tüm öğrenci velilerine teşekkür etti.
Editör: Vitrin Haber