Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” kapsamında ücretsiz gezilere, Boyabat’tan çeşitli ilk ve orta dereceli okullardan ve üniversiteden 500 genç katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” ile Boyabatlı ve üniversiteli gençler, çevre illeri tanıma ve gezme imkanı buldu.

Gençler tarafından her sene ilgiyle takip edilen Seyyah Projesi, Genç Seyyahları günü birlik komşu illere misafir etti. Kendi imkanlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençler, çevre illeri gezerek yeni yerler görme fırsatı buldu.

-500 Genç Seyyah!

Boyabat Kaymakamlığı koordinesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ortaklaşa belirlenen  14-26 yaş grubundaki gençlerin, çevre illerin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanımaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi amaçlandı. Geziye katılan gençlerin  mutluluğu gözlerinden okundu. Seyyah Bizim İller Projesi’ne, Boyabat Kaymakamlığı gözetiminde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullardan geziler düzenlendi. Bugüne kadar Boyabat'tan toplam 500 genç, günü birlik Samsun, Amasya ve Kastamonu illerine giderek arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirme imkanı buldu.

-Ücretsiz Kamplar başlıyor!

Geziye katılan gençlerin, yeni dostluklar edindiklerini ve daha önce görmedikleri yerleri görme ve gezme imkanı bulduklarını kaydeden Boyabat Gençlik Merkezi yetkilileri Seyyah Projesiyle kapsamında yaklaşık 500 öğrenciyi çevre illere götürdüklerini belirtti. Katılımın ücretsiz olduğu gezilere Boyabatlı ve üniversiteli gençlerin yoğun talebi olduğunu ifade eden Boyabat Gençlik Merkezi yetkilileri Seyyah Projesiyle başlayan gezilerin Gençlik Kampları projesiyle devam edeceğini belirtti.

Editör: Vitrin Haber