Boyabat'taki göletlere 30 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Antalya Kepez Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme Ve Eğitim Enstitüsü Merkezi balık üretim tesislerinden getirilen 30 bin pullu sazan yavrusu, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Garnizon Komutanı Erdal Uçar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Refik Kayadibi , İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, Sinop Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tülin Erdem ve ilgili personelin de katılımıyla Boyalı ve Bektaş göletlerine bırakıldı.
Kaymakamı Güney, burada yaptığı konuşmada, "Gölete bıraktığımız bu sazan yavruları inşallah fazla bir fire vermeden yetişir ve gölete bereket getirirler. Gönlümüz ister ki çevrede yaşayan ve balıkçılıkla ilgilenen vatandaşlarımız bilinçli bir avlanma yaparlar. Yetişkin bir sazanın yılda 2 milyon yumurtayı göle bıraktığını düşünürsek, avlanma yasağı sürelerinde yasağa uymamızın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Ekolojik dengenin bozulmaması için kendi bindiğimiz dalı kesmememiz gerekiyor." ifadelerinde bulundu.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Refik Kayadibi ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Bugün ilçemize bağlı Boyalı göletine 15 bin, Bektaş göletine de 15 bin adet olmak üzere 30 bin yavru pullu sazanı göletlerimize bıraktık. Bu yavru balıkların yüzde 35 fire ile iki yıl içinde avlanma yetişkinliğine erişeceklerini düşünüyoruz. İki yıl önce de ilçemiz Eğlence, Maruf, Bektaş ve Boyalı göletlerine 60 bin yavru sazan bırakmıştık. Bu gün avcılarımız o balıkları avlıyorlar. Önemli olan bilinçli avlanmadır. Bilinçli avlanma kültürünü edinirsek bu göletlere yavru bırakmamıza bile gerek kalmayacağını düşünüyorum."

AA

Editör: Vitrin Haber