Boyabat Müftülüğü tarafından yaz Kuran Kursları açılış töreni Yıldız Cami avlusunda yapıldı.
Kuran kursu öğrencisi Osman Beyazca'nın Kuran-ı Kerim okuması sonrasında İlçe Müftüsü İsa Sağlam konuşma yaptı.

İlçede 3 bin 346 kişinin yaz Kuran kurslarına katıldığını belirten Beyazca, "Kursiyerlerimizin 2 bin 200'ü ilçe merkezimizdeki camilerimizde ve Kuran kurslarımızda eğitim ve öğretim görmekteler. 23 Haziran'da açılan yaz Kuran kurslarımız inşallah Boyabat'ımızın hem maddi hem manevi hem de milli değerlerine katkı sağlayacaktır. Burada toplanmamızın amacı çocuklarımıza yaz Kuran kurslarımızı sevdirmek, onlara ramazanın rahmetinden, bereketinden faydalandırmak ve iftar sevincini yaşatmaktır. Katkılarından dolayı Kaymakam Bilal Bozdemir'e, Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'ya ve diğer kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

 Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise "Peygamberimiz diyor ki ' Kuran-ı Kerim'i öğrenen onunla amel eden, ahirette annesine babasına  taç giydirir' Sizler annenize babanıza taç giydirmek için buradasınız. Bu programı düzenleyen ilçe müftümüze, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Unutmayın gelecek sizlerin elinde" diye konuştu.

Kaymakam Bilal Bozdemir, 23 Haziran'da başlattıkları yaz Kuran kurslarının ikinci haftasını tamamladıklarına işaret ederek şöyle devam etti:

"Açılış bugüne nasip oldu. İki güzel şeyi bir arada yaşıyoruz. Kuran ayında, Kuran'ı öğretiyoruz. Yaz Kur'an Kursları'nda sadece Kur'anı değil dini bilgileri de bu kurslarda veriyoruz. İlçe Müftümüzün verdiği bilgilere göre 3 bin 300 öğrencimiz yaz Kuran kurslarına devam ediyor. İlköğretimdeki çocuklarımızın neredeyse tamamına yakını kurslara devam ediyor. Bu sevindirici bir durum. İlçe müftümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyor ve kutluyorum. Ayrıca anne babaları da  yavrularını bu kurslara gönderdikleri için tebrik ediyorum."

Bozdemir, Kuran kurslarına katılan çocukların yaz spor okulundaki sportif aktivitelere katılmalarını da sağladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber