Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Yetenek Akademisi Projesi kapsamında; Siber Güvenlik Eğitimi konulu toplantı yapıldı. İlçe kaymakamı Enver Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya Bilişim teknoloji öğretmenleri katıldı. Toplantıda Siber Güvenlik Eğitim programını hazırlayan etik hacker Can Cebeci bir sunum gerçekleştirdi. Cebeci, yaptığı sunumda; temel eğitim ve ortaöğretim kapsamında yer alan öğrenciler ile Özel Gereksinimli Bireylerin bu eğitim sonucunda Siber Güvenlik alanında kariyer sahibi olmalarını ve ulusal çıkarlar doğrultusunda çalışma yapmalarını hedeflediklerini belirtti. Bu hedeflere ulaşılması durumunda güçlü Türkiye’nin altyapısını oluşturma ve global alanda ülkemizin prestijini artırma konularında mesafe almasına ciddi anlamda destek olacağını söyledi. 

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, bu projenin belirli çıktılarının yanında özellikle özel gereksinimli bireylerin hayata tutunmaları konusunu önemsediğini, bu bireylere maddi, manevi büyük bir destek olacağını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ise bu eğitimler ile Siber güvenlik konusunda hem ciddi bir farkındalık sağlanacağı hem de ulusal faydalılık sağlanacağını belirtti.

Projede; öğrencilere yazılım ve bilişim atölyelerinde yüzyüze eğitim verilmesi, öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimler verilmesi, ulusal ve uluslararası etkinlik, yarışma ve organizasyonlara katılınması, özel gereksinimli bireylerin hayata tutunmalarına destek olunması, online ve offline eğitim platformu kurulması, mesleki yabancı dil eğitimi verilmesi ve uluslararası işbirliği sağlanması hedefleniyor. 

Editör: Vitrin Haber