Boyabat Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Boyabat Gazanfer Okçuluk Toyu etkinlikleri yarışmalarda dereceye giren kemankeşlere ödüllerinin verilişiyle sona erdi. 

1. Boyabat Gazanfer Okçuluk Toyu etkinlikleri Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın da katılımıyla 29 Haziran 2019 Cumartesi günü Çakıroğlu Mahallesi üzerindeki Çorak Deresi mevkisinde 18 yaş üstü bayanlar ve erkeklerin yarıştığı limitli bayanlar - limitli erkekler ve limitsiz bayanlar - limitsiz erkeklerin yarıştığı menzil koşularıyla (ok atışları) başladı. 
Aynı gün saat 14.00' da ise İnönü İlkokulu bahçesinde karma minikler 25 metre uzaklıktaki hedefe 25'şer ok, genç kızlar ve genç erkekler ise 35 metre uzaklıktaki hedefe 49'ar ok atarak puta koşusunda (ok atışlarında) yarıştılar. 

Yarışmaların 2. gününde büyük bayanlar ve büyük erkekler 50 metre uzaklıktaki potalara ok atarak kıyasıya yarıştılar.  Tüm yarışmalarda görevli hakemler potalara isabet eden oklardaki isimleri tespit ederek kaydettiler. Yarışmaların birimiyle hakemlerin tespitleri sonucuyla dereceye giren kemankeşler (okçular) minikler kategorisinden başlayarak kürsüye davet edilip madalya ve hediyeleri takdim edildi. Yarışmalarda dereceye giren kemankeşlere ilçe dışında olan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı telefonla katılarak teşekkür ve başarılarının devamı dileklerinde bulundu. Kemankeşlere madalya ve ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, belediye birim müdür ve amirleriyle diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Programın sonunda vedalaşmalar başladı. Yarışmacılar ve organizasyon görevlilerinin birbirlerine teşekkürlerini sunarlarken Boyabat'tan çok memnun kaldıklarını ifade ettikleri görüldü. Genel kanı ve istek olarak ta önümüzdeki yıllarda okçuluk organizasyonlarını Boyabatlı okçuluğa gönül veren sporcuların oluşturacağı okçuluk kulübünün her yıl bu organizasyonu düzenlemesi isteği oldu.


 

Editör: Vitrin Haber