Boyabat Belediyesi, İlçede merkezinde bulunan Kemaldede Camiinin yenilenmesi için de çalışma başlattı. Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Anadolu Selçuklu Mimarisiyle inşa edilecek camiinin proje görsellerini paylaştı.

Uzun yıllar dimdik ayakta duran caminin son zamanlarda büyük hasar gördüğünü ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Kemaldede Camii'nin Boyabat'ın tarihi kimliğine uygun şekilde yeniden inşa edileceğini, 1 yıl sürmesi planlanan çalışmalar sonrasında tekrar ibadete açılacağını" belirtti.

Başkan Çakıcı, "Selçuklu büyük bir medeniyetti. Bu büyük medeniyetin Anadolu’muz da bıraktığı mirası gözler önüne sermek, ecdadımıza olan vefa borcumuzun küçük bir kısmını ödemiş olmayı amaçladık. Anadolu Selçuklu mimarisi, özgünlüğü veya kullanılan malzemesiyle Boyabat'ın tarihi kimliğine yakışacak güzellikte projelendirilen camimizin inşa çalışmalarına yakın zamanda başlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için büyük gayret gösteren, çok kıymetli milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş Bey'e teşekkür ediyorum. İnşaallah kendilerinin destekleri bizlerin takipleriyle Kemaldede Camimiz yeni haliyle bir yıl sonra ibadete açılacak" diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber