Aslına uygun olarak yapılacak olan restorasyon ile yıllar içerisinde kaybolan tarihi doku Öğretmenevi ile birlikte tekrar Boyabat'ın simgelerinden biri haline gelecek.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat'a yapılan bütün hizmetlerin takipçisi olduklarını söyledi.

Şehrin kiracısı değil ev sahibiyiz
İnönü İlkokulu'nun öğretmenevi olarak restorasyon projesinin Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandığını belirten Başkan Çakıcı; "Milletvekilimiz Nazım Maviş tarafından konu yakından takip edilmektedir. Kendisinin özverili gayretleriyle Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından İnönü İlkokulu'nun Öğretmenevi olarak proje çalışması onaylanmıştır. İnşallah yapım çalışmalarına 2019 yılı içerisinde başlanacaktır. Bizler şehrin kiracısı değil ev sahibiyiz. Koruyacak ve yaşatacak olan da bizleriz" dedi.

Başkan Çakıcı'dan Maviş'e teşekkür
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'e de teşekkür eden Başkan Çakıcı, paylaşımında, "Boyabat kimliğine kavuşuyor. Bu ülkenin hayallerine inanan AK kadrolar, Boyabat'ın geleceğini inşa ediyor. İnönü İlköğretim Okulu; Tarihi binası, bahçesi ve çevre düzeni ile Öğretmenevi olarak aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. Projenin hayata geçmesinde büyük pay sahibi olan AK Parti Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş'e ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Boyabat'ımıza Hayırlı Olsun" ifadelerine yer verdi.
Editör: Vitrin Haber