Boyabat'ta 2015 - 2016 Yılı Hayat Boyu Öğrenmede Halk Eğitimi toplantısı yapıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıya Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Akkirman ve ilgili daire amirleri katıldı.

Atinkaya, toplantının amacını ve önümüzdeki yıl yapılacak faaliyetler ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Akkirman, 2014 - 2015 eğitim öğretim döneminde yapılan faaliyetlerin sunumunu yaptı.

Mevcut Halk Eğitimi hizmet binasının fiziki yetersizliği yanında eğitici personel ile kadrolu personel sıkıntısını da dile getiren Akkirman, "Yıl içinde açtığımız kurslara ilaveten  ve önümüzdeki yıl açacağımız kursları, sosyal sorumluluk kapsamında ilçemiz kurumları ile işbirliği içinde çeşitlendirilmesini ve daha da zenginleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
Kaymakam Güney ise şunları dile getirdi:"İnsanlarımızın gerek üretime dönük, gerek sanatsal, gerekse zanaat ile ilgili kurslarla eğitilmesi, onlara bu alanlarda beceriler kazandırılması önem arz etmektedir. Eğitim faaliyetleri hayatın her alanıyla ilgili olabilir. Sanat yönüyle olabilir, sportif olabilir. Burada önemli olan gerek yetişkinlerin gerekse gençlerin doğru eğitilmesidir. Bu kurslardan sertifika alanlar eğer bir başarıya imza atmışlarsa, başkalarını da teşvik etmek açısından onlar örneğin Cumhuriyet Bayramlarında ödüllendirilebilir. Bir enstrüman çalmak, bir spor dalında lisanslı olmak, halk oyunları öğrenmek, kısaca ilgi alanına göre insanların yeteneklerini geliştirmeye çalışmak bizim öncelikli hedeflerimiz olmalıdır."

Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.
Editör: Vitrin Haber