Bu yıl 15.’si düzenlenen şenliklere Vali Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil Altıntaş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat eski Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, dernek üyeleri, çevre köy muhtarları, gurbetten gelen vatandaşlar ve köy halkı katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan şenlikte konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi. Maviş; “Buraya uzaktan yakından gelerek, şenliğe anlam katan tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Boyabatlılara yaraşır bir şenliği alnının akıyla sizlerin hizmetine sunduğu için derneğimize de ayrıca teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. 

Şenliklerde daha sonra söz alan Vali Hasan İpek, şenliğin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti. İpek; “Öncelikle burada bulunan ve katılım sağlayan herkesi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sinop'ta bulunduğumuz sürece sizlere hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Sizler her şeyin iyisine layıksınız. Bu ülkenin varlığı ve birliği için, demokrasimize sahip çıkmak için, devletimize, hükümetimize,  bayrağımıza sahip çıkmak için her türlü fedakarlığı gösterdiniz. Ben sizleri tebrik ediyorum. Saygıdeğer annelerinizin ellerinden öpüyorum. Geleneksel olarak 15.yılını kutladığımız şenliğin önümüzdeki yıllarda böyle güzel, mutlu, huzurlu geçmesini temenni ederek, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum’’ diye konuştu. 

Vali Hasan İpek, konuşmasının ardından Kozkule Köyü Yardımlaşma  Derneği Başkanı Cemal Erbaş'a Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti.
Konuşmalar ve ödül töreni sonrasında koç ağalığı, şenlik ağalığı ve yerel sanatçılar tarafından seslendirilen şarkılar eşliğinde gerçekleştirilen eğlencelerin yer aldığı şenlikte vatandaşlar eşsiz bir gün geçirdi.

 
Editör: Vitrin Haber