Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu çerçevesinde geçtiğimiz hafta Boyabat’tan kutsal topraklara uğurlanan umreciler ibadetlerine başladı.

Boyabat Müftülüğü Beytarla Cami İmam Hatibi Cafer Özkan’ın rehberliğinde ilk olarak Mekke'ye inen 35 umreci 14 gün Mekke'de kaldıktan sonra 7 günde Medine'de dini vecibelerini yerine getirecek ve Boyabat’a dönecekler. Umreciler, tecrübeli hocaların eşliğinden kutsal topraklarda bulunan yerleri ziyaret etmeye başladı. Başta yeryüzünün ilk ibadet yeri olan Kabe ziyaret edilerek Kabe’nin tarihçesi ve önemi hakkında bilgilendirildiler.

Umreciler ayrıca alemlere rahmet gönderilen peygamber efendimizin doğduğu ev, Hz. Hatice validemizin ve birçok sahabenin mezarının bulunduğu Cennet-ül Mualla mezarlığı, peygamberimizin cinlerle buluştuğu cin mescidini ziyaret edecekler. Din görevlisi Cafer Özkan’ın rehberliğinde sırası ile  Sevr’de hicreti ve stratejiyi anlamaya, Arafat’ta kendini tanımaya ve bulmaya, Müzdelife’de şuur sahibi olmaya, Mina’da sevgiye, Hira’da arayış içinde olmaya çalışacaklar. Umrecilerimiz Mekke-i Mükerreme'deki umre vazifelerini tamamlayıp Medine- i Münevvere’ye doğru yola çıkacaklar. Ziyaretleri esnasında sık sık tekbir, salavat getiren umreciler, kutsal mekanlarda yoğun duygulu anlar yaşıyor, Rehber Cafer Özkan Hoca son olarak Kabe’de duygunun anlatılamaz düzeyde olduğunu söyleyerek memleketleri için dualar ettiklerini ve tüm Müslümanların kutsal topraklara gelip görmelerini temenni etti, Rabbim arzu eden tüm kardeşlerimize bu kutsal yolculuğu nasip etsin, Kabe’den selam ve dualarımız sizinle” dedi.

Editör: Vitrin Haber