Boyabat Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Kahraman Mehmetçik Afrin'de Destan Yazıyor, Boyabat Kahraman Mehmetçiğe Mektup Yazıyor" proje kapsamında Boyabat İlçesinde öğrenim görmekte olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından yazılan 1885 adet mektup Mehmetçiklere teslim edilmek üzere kargoya teslim edildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülen, "Kahraman Mehmetçik Afrin'de Destan Yazıyor, Boyabat Kahraman Mehmetçiğe Mektup Yazıyor" projesi kapsamında öğrencilerin yazmış oldukları toplam 1885 adet mektup Hatay ve Kilis'teki 4 farklı hudut tabur komutanlığına gönderilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu Müdürü Özgür Ertaş'a teslim edildi. 

4 ayrı koli halinde paketlenen mektuplar 39. Mekanize Piyade Tugayı 2. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığı Narlıca / Hatay, Hudut Taburu Zafer Yılmaz Kışlası Kilis, 3.Hudut Tabur Komutanlığı Kilis ve 1. Hudut Tabur Komutanlığı Kırıkhan / Hatay adreslerine teslim edilmek üzere Cengiz Topel İlk ve Ortaokul Müdürü Özgür Ertaş ve öğrenciler tarafından PTT kargodaki görevli memurlara teslim edildi.

Boyabat Kaymakamlığından proje hakkında yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgenin güvenlik ve istikrarını sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin Bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirerek dost ve kardeş bölge halkını zulümden kurtarmak amacıyla başlatmış olduğu "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moral ve motivasyonunu artırmak, Boyabat'ta öğrenim gören okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin vatan ve millet sevgisinin artması, vatanseverlik duygularının pekişmesini sağlamak, tarihi bilinci kazandırmak, sorumluluk, kardeşlik ve yardımseverlik duygusunu geliştirmek.
Dinimizde ve kültürümüzde yüce bir yere sahip olan gazilik ve şehitlik kavramlarının farkına vararak gazilik ve şehitlik bilincinin gelişmesine katkı sağlamak. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilmelerine katkı sağlamak. Unutulmakta olan mektup yazma kültürümüzün yeniden canlanmasına katkı sunmak" ifadelerine yer verildi.

boyabatsesi.com
Editör: Vitrin Haber