Gönüllü gençler, proje kapsamında gittikleri kıraathanelerde kitap okuyarak, bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Boyabat Gençlik Merkezi yetkilileri yaptıkları açıklamada, proje doğrultusunda Boyabat'ın değişik  kahvehaneleri gezip kitap okuduklarını söylediler.
Geçmişte kıraathanelerin edebiyat, tarih, din ve hayat üzerine konuşmaların yapıldığı, kitap okunduğu yerler olduğunu belirten gençler, zamanla kıraathanelerin bu işlevinden uzaklaşarak oyun oynanılan mekanlara dönüştüğünü dile getirdiler.

"OKEY OYNAYANLARIN YANINDA OTURUP KİTAP OKUYARAK FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ"
Boyabat Gençlik Merkezi öğrencileri, kıraathanelerin aslına dönmesi için gayret gösterdiklerini belirterek, "Amacımız Boyabat'ta ki kıraathanelerin kitap okunan yerlere dönüşmesini sağlamak. ''
Yaklaşık 10 genç ile haftada bir kıraathaneyi ziyaret eden grup üyeleri'' Kıraathanelerde okey oynayan insanların yanında oturup kitap okuyarak farkındalık oluşturuyoruz" dedi.
Etkinliği gerçekleştirdikleri kıraathanelerde insanların önce şaşkınlık yaşadığını anlatan gençler, daha sonra olumlu görüşlerin kendilerine iletildiğini kaydetti.
"Vatandaşlar, biz okumadık, bari siz okuyun' diyorlar." Gençlik merkezi öğrencileri, kıraathanelerde kitap görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladılar.
boyabatsesi.com
 
Editör: Vitrin Haber