Samsun’un Ladik ilçesinde vatani görevini yapan ve Sinop’un Boyabat ilçesi nüfusuna kayıtlı Burak Kaya birliğinde henüz belirlenemeyen nedenle hayatını kaybetti. Kaya’nın naaşı defnedilmek üzere memleketi Boyabat'a gönderildi. Bugünn sabah saatlerinde Sinop İl Jandarma Komutanlığı Tören Mangası eşliğinde Boyabat 75.Yıl Devlet Hastanesi'nden alınan Burak Kaya'nın naaşı Esentepe Mahallesi'nde bulunan evinin önüne getirilerek komşuları ve mahalle halkından helallik alındı. 

Daha sonra Boyabat Belediyesi Cenaze aracı ile Beyazıt Cami'ne getirildi.  Asker Burak Kaya, öğle namazına müteakiben İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Boyabat Şehir Mezarlığında dua ve gözyaşları ile toprağa verildi. 
Sinop Valisi Köksal Şakalar, cenaze cenazenin defni sonrasında yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunup,  Asker Burak Kaya'nın tabutuna sarılı Türk Bayrağı ve fotoğrafını babası Bekir Kaya'ya teslim etti.  

Cenaze törenine Sinop Valisi Köksal Şakalar, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hakan Başakçı, Boyabat İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, Durağan İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Beşir Alpak, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Boyabat Emniyeti ve Jandarma görevlileri, STK temsilci ve üyeleri ile  vatandaşlar katıldı.

Editör: Vitrin Haber