Kaymakam Bilal Bozdemir, sanayici iş adamı Ömer Sütçüoğlu, Boyabat Üniversiteliler Derneği Başkanı ve Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfı mütevelli heyetinde STK temsilcisi olarak görev yapan Emekli Öğretmen Celal Çatal; Boyabat’a bir huzur evi kazandırmak amacı ile Havza ve Vezirköprü’ye gittiler.

Havzada 100 yatak kapasiteli huzur evini incelediler, huzur evi müdürü ve Havza Kaymakamı Yunus Kalaycıoğlu’ndan huzur evi hakkında bilgiler aldılar. Ekip Dönüşte Vezirköprü’de yapımına başlanan 106 yataklı huzurevi projesini inceledi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Özel idare Müdürü tarafından bilgilendirilen Boyabatlı ekip edindikleri bilgilerle birlikte Boyabat’a döndü.

Boyabat’daki huzurevinin Sinop’ta yapılmakta olan huzur evi projesi ve Samsunda yapılmış olan 60 kişilik huzur evi projeleri de incelenerek; Boyabat’taki mimar ve mühendislerin ve halkın görüşleri de alındıktan sonra, kaç kişilik olacağına karar verilip inşaatına başlanacağı belirlendi.

Huzurevinin yeri olarak Kurbanpelüdü mevkisinin düşünüldüğü belirtildi.



Editör: Vitrin Haber