AK Parti Dikmen ilçe kongresine katılmak üzere Sinop’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın daveti üzerine Milletvekili Nazım Maviş ve İl Başkanı Ali Çöpcü ile birlikte Boyabat ilçesini ziyaret etti. Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Karaaslan, Boyabat’ın tarihi Orta Çarşısı'nı ve tarihi konaklarını da gezerek, incelemelerde bulundu.

BOYABAT’IN DEĞERLERİNİ TÜM DÜNYA İLE PAYLAŞACAĞIZ
Karaaslan, yaptığı açıklamada, Boyabat'ın kültürel, tarihi ve tabiat varlıkları ile güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

Boyabat'ın sivil mimarisi, meydanları, peyzaj elemanları ve tarihi çınarlarıyla bir tarih şehri olduğunu belirten Karaaslan şunları kaydetti: "Belediye başkanımızın bu konuda takdire şayan bir çabası var. Bizde başkanımızın bu çabasının ürünü sonucunda buradayız. Bu şehrin önemli değerlerini tüm Türkiye'ye ve hatta dünya ile paylaşacağız. Gerçekten kadim kültür bunları kurmuş, bize vermiş. Bunları korumak, bundan sonra da yaşatılmasına vesile olmak gibi bir amaç güdüyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olur. Bu konuda elimden gelen çaba ve girişimlerde bulunacağım. Teşekkür ediyorum."

BOYABAT’IMIZI MİRASIYLA BULUŞTURACAĞIZ
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ise Boyabat’ın tarih, kültür ve medeniyet mirasında muhteşem örneklerine sahip olduğunu belirterek, “Çevre Şehircilik ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan ile birlikte Boyabat’ımızı mirası ile buluşturmak için tarihi ve kültürel mekânlarımızı gezerek incelemelerde bulunduk. Abadşehir Boyabat’ımızın tarihi zenginliğini gün yüzüne çıkarmak, tüm dünyaya tanıtmak ve mevcut ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek açısından bu ziyaret büyük bir öneme sahip. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza Boyabatlı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber