Boyabat ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşları ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Kemaldede Cami avlusunda bir araya gelen vatandaşlar ellerinde taşıdıkları Filistin bayraklarıyla ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Ferhat Yıldız, burada yaptığı açıklamada, aldığı kararı kabul edilemez bulduklarını söyledi. 

Söz konusu kararın derhal geri çekilmesi çağrısında bulunan Yıldız, "ABD Başkanı Donald Trump'un hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Alınan kararlar İsrail ve Filistin toplumlar arasındaki husumeti artırmaktan başka bir sonucu olamayacaktır.

Bu kabul edilemez karardan derhal geri dönülmelidir. İslamın sesini, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." diye konuştu. 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da Trump'a tepki göstererek, atılan yanlış adımdan geri dönülmesi çağrısında bulundu.

 
Editör: Vitrin Haber