15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşüne İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,  Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Beyazıt Camisi önünden başlayan yürüyüş kortejinin önünde büyük boy Türk Bayrağı ve belediye görevlileri tarafından dağıtılan bayrakları taşıyan çok sayıda vatandaş milli marşlar eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önündeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başladı. 

Günün anlam ve önemi üzerinde konuşması için sahneye davet edile Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat demokrasinin yanında, Boyabat milli iradenin yanında, sizler demokrasi destanı yazdınız, vatana, millete, bayrağa sahip çıktınız dedi. 
Çakıcı; "Boyabat halkı 15 Temmuz gecesi oynanan oyunu bozmak için meydanlara koştu. Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmak için meydanlara, sokaklara koştu." Başkan Çakıcı, sokaklara çıkıp devlete, demokrasiye sahip çıkan Boyabatlılara teşekkür ederken bankalara koşup para çekenlere de "yazıklar olsun" dedi. 

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında darbe girişimcisi hainlerin, Türk milletinin, vatanı için, bayrağı için, geleceği için, ezanı için iradesi için ölümü göze alabileceğini hesap edemediler diye konuştu. 
Aksoy konuşmasını söyle sürdürdü; "Bu milletin fertleri hangi dilden, hangi dinden, hangi görüşten olursa olsun söz konusu vatan olunca 'gerisi teferruattır' diyen bir milletin evlatlarıdır. Bu millet tankın, topun karşısına imanıyla, inancıyla, vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle dikilmiş, hainlere geçit vermemiştir". 

Kaymakam Aksoy, konuşmasının sonunda farklı tarih ve zamanlarda vatanı için hayatını kaybetmiş tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyip, programın hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve emeği geçen kurum yetkili ve ekiplerine teşekkür ederek konuşmasını sona erdirdi. 
Kur'an-ı Kerim Tilaveti okumalarından sonra İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk şehitler için dua edip, Allah'tan ülkemizi bela ve kazalardan korumasını diledi. Gece 00.13'te tüm camilerden sela, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okunurken, alanda bulunanlar sabaha kadar demokrasi nöbetinde bulundular. Program sabah namazı sonrasında çorba ikramıyla sona erdi.

boyabatsesi.com


 

Editör: Vitrin Haber