İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi, ülke genelinde trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek, trafik konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla ilçeye bağlı köylerde gerçekleştirdiği seminerlere vatandaşlar ve öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 

Jandarma Trafik, yapılan seminerlerde vatandaşlardan, traktör römorklarının arkasına reflektör takmalarını, yolculuk esnasında kurallara riayet etmelerini ve sahte muayenelere dikkat edilmesini istiyor. Jandarma ekipleri ayrıca, kasko yapılmasını, trafikte en çok yapılan hatalar, güvenli sürüş, durma, duraklama ve park etme kuralları hakkında köylülere bilgiler aktarıyor. 

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR
Öğrencilere ise karayolu güvenliği ve trafik kuralları üzerinde eğitim veren jandarma ekipleri, karayolu güvenliği ile ilgili olarak öncelikle karşıdan karşıya geçişlerde uyulması gereken kuralları anlatıyor. Karşıya geçişlerde yaya geçitlerinin kullanılmasını yaya geçidi bulunmayan yerlerde uzun görüş alanı bulunan alanların tercih edilmesinin önemi vurgulayan jandarma ekipleri, seminer sonrasında öğrencilerin yönelttiği soruları cevaplandırıyor. Ayrıca seminerlerde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' projesi kapsamında trafikte yaya önceliği bilincinin geliştirilmesine yönelik öğrencilere bilgiler veriliyor. 

Editör: Vitrin Haber