Bayamca Köyü Gedikoğulları Derneği tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen şenlikte, bazı katılımcılar üzerinde "iyi ki varsın Eren" yazılı tişört giyerken, şenlik alanına şehit Astsubay Ömer Halis Demir, şehit polis memuru Fethi Sekin ve şehit astsubay Ferhat Gedik'in fotoğraflarının yer aldığı pankartlar asıldı. 

Gedikoğulları Derneği Başkanı Lütfi Gedikoğlu, yaptığı konuşmada, asırlardır, aynı bayrak altında vatanlarına hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi. 
Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri şenliklerde bazı konularda hassasiyet gösterdiklerini belirten Gedikoğlu, "Bu vatan için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi unutmamız mümkün değil. Biz asırlardır aynı bayrak altında vatanına, milletine ve dinine bağlı insanlar olarak yaşıyoruz. İnşallah asırlar boyu da böyle yaşamaya devam edeceğiz. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Sinop Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Mehmet Kuru da şehitler için alanda oluşturulan pankartlar ve yapılan gösterilerden çok etkilendiğini dile getirerek, Gedikoğulları Derneğine ortaya koydukları güzel etkinlik dolayısıyla kutladı.

Konuşmaların ardından şenlik ağası seçimi yapılarak, çeşitli yarışmalar düzenlendi. 


 
Editör: Vitrin Haber