Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında 81 ilde eş zamanlı fidan dikme etkinliği düzenlendi. Proje kapsamında, Boyabat ilçesi Akyörük Köyü mevkisindeki ağaçlandırma bölgesinde, 650 kişinin katılımıyla 19 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Boyabat halkının ağaç ve ormanlar konusunda duyarlı olduğunu, Boyabat'ın da yüzde atmış beşlik kısmının ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.  

Kaymakam Aksoy; “Bu gün geleceğe nefes konulu ağaç dikme kampanyası çerçevesinde Boyabat’ımız, Saraydüzü ilçemizle birlikte Boyabat Akyörük mevkinde tüm vatandaşlarımız, tüm kurumlarımız, öğrencilerimiz hep birlikte buradayız ve saat 11.11' de fidan dikme işlemine başladık.  İlçemizde bu gün itibarıyla 19 bin adet fidanımız geleceğe nefes olması açısından toprakla buluşacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kampanyamızın tüm ülkede başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum. 19 bin fidanın içerisinde kızılçam, iğde, selvi, ahlat gibi değişik türde fidanlarımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu bölgemiz çok yeşil bir hale gelecek.  Orman teşkilatımız ilçemizde ciddi güzel çalışmalar yapmış, şu anda da yapıyor. İlçemizin yüze altmış beş gibi bir kısmı ormanla kaplı. Vatandaşlarımız da bu konuda gerekli bilince sahip. Bu gün burada tüm katılımcılara, herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşma ardından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Fidan dikimi sonrasında, Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü personelleri tarafından katılımcılara ilçenin yöresel keşkek ikramında bulunuldu. Fidan dikme etkinliğine Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Saraydüzü Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutamı Teğmen Murat Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Orman İşletme Müdürü Mustafa Diktaş, daire amirleri, Boyabat ve Saraydüzü ilçeleri orman işlerinde görevli personel ve işkur çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Vitrin Haber