Boyabat Belediyesi tarafından başlatılan şehir köprüsü yapım çalışmaları devam ediyor. Büyük ilerleme kaydedilen çalışmalarda şehir köprüsü ışıklandırılmaya başlandı.

Boyabat Belediyesi tarafından çalışmaları hızla devam eden Şehir Köprüsünde aydınlatma çalışmalarına geçildi. Dekoratif aydınlatma direklerinin bağlantılarının yapılması işlemleriyle birlikte eş zamanlı olarak sütun kaplama çalışmaları da sürüyor.
Boyabat Belediyesince hayata geçirilen şehir köprüsü kaplama çalışmaları ile inşa edildiği günden bu yana hiçbir bakım ve onarımın yapılmayan köprü şehir estetiğine uygun bir şekilde daha da kullanışlı bir hal alıyor. 

Boyabat Belediyesine bağlı ekipler tarafından köprü üzerine döşenen sütunlar, Osmanlı tarzı dekoratif aydınlatma direkleriyle aydınlatılıyor. Yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı gerekli onarım çalışmaları tamamlandığında köprünün ilçeye ayrı bir güzellik katacağını söyledi. Çakıcı; “Yapıldığı günden bu yana kaderine terk edilmiş bir şehir köprüsü var. Hiçbir bakım ve onarımdan geçmemiş. Bu köprümüzde kompozit kaplama, ışıklandırma ve ferforje çalışması başlattık. Öncelikle köprünün kompozit kaplama çalışmaları tamamlandı. Kullanılmaz hale gelen kaldırımlar yenilendi. Ardından ışıklandırma işlemlerine başlandı. Hava şartları nedeniyle çalışmalarımızda ufak tefek aksaklıklar yaşansa da, çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. Kısa süre içerisinde köprümüzü yeni hali haliyle hizmete sokacağız, hemşerilerimiz güzel günlerde kullansınlar. İnşallah sevdikleriyle aralarında gönül köprüsü olur” dedi. 

Işıklandırma ve ferforje çalışmalarının devam ettiği Şehir köprüsü, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Nisan Ayında hizmete girmesi planlanıyor. 
Editör: Vitrin Haber