Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu “Gençlerle Gönül Gönüle” ismiyle başlattığı proje kapsamında 15 günde bir gönülden gönüle, eskilerin tabiriyle alaylı eğitim usulüyle sohbet tadında okul dışı buluşmalar gerçekleştiriyor.

Öğrencilerin ahlaklı, inançlı ve erdemli birer insan olmalarına yönelik, bazen evlerde bazen farklı kurum ve kuruluşların uygun olan mekanlarında doğal, samimi bir muhabbet ve sohbet şeklinde yapılan buluşmalar, Öğretmenlerine öğrencileri daha yakından tanıma, dertlerini bir arkadaş gibi dinleme ve çözüm arama, beraber eğlenme ve güzel anılar biriktirme fırsatı da sunuyor.
Proje sonuçlandığında Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatında değerler eğitimini yapmak üzere belirlediği 10 temel değer olan Adalet, Dostluk, Dürüstlük, Öz Denetim, Sabır, Saygı, Sevgi, Sorumluluk, Vatanseverlik ve Yardımseverlik kavramları, kapsam ve açıklamalarıyla 10 buluşmada işlenmiş olacak. 

Her buluşmada 10 öğrenci dönüşümlü olarak 1 ayet, 1 hadis, 1 sünnet, 1 şahsiyet, 1 kavram, 1 kitap, 1 hikaye, 1 soru, 1 şiir ve 1 fıkra/oyun buluyor ve haftanın değeri çay ve ikramlar eşliğinde beraberce eğlenerek işlenmiş oluyor.
İki erkek bir kız toplam 3 grup ve 34 öğrenci olarak planlanan buluşmalardan öğrencilerin ve velilerin de memnun olduklarını görülüyor.

Erkek gruplarının programı Okul Müdürü Halil Gündoğdu ile Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Burak İlgen, Kız grubunun programı ise ücretli öğretmen Rumeysa Dağlı tarafından yapılıyor.
Proje ile birlikte okuldaki akademik eğitimleri yanında öğrencilerin gönüllerine de hitap etmeye çalıştıklarını belirten Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, öğrencilerin projeye büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Gündoğdu; “Öğrencilerimize bilgi ve hikmeti beraber verip hem dünyevi hem uhrevi ilimlerle donatarak özellikle öğrendiklerini hayatlarında uygulama eksenli faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Bu proje ile birlikte okuldaki akademik eğitimleri yanında öğrencilerimizin gönüllerine de hitap ederek onları çift kanatlı kuş misali yetiştirmeyi hedefliyoruz. 

Projede görev alan öğretmen arkadaşlarıma ve misafirperverlik gösterip kapılarını bize açan velilerimize ve gönül dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Okul ile ilgili ayrıntılı bilgi, tanıtım videosu ve haberler için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz.

http://fatihsultanmehmetiho.meb.k12.tr/tema/index.php
http://www.eba.gov.tr/arama?q=fatih%20sultan%20mehmet%20imam%20hatip%20ortaokulu%20boyabat
https://youtu.be/4NPVtp5tyEU

 
Editör: Vitrin Haber