Boyabat Gençlik Merkezi ile Anadolu Yazarlar Birliği organizesinde,  “Anadolu’nun kalkınmasında kültür ve gençlik” konulu panel düzenlendi. Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen panelde, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaca ile Hüseyin Akın ve Serap Kadıoğlu, kültür, sanat, edebiyat, eğitim ve hayat çerçevesinde önemli bilgiler verdi. 

Panelin açılışında bir konuşma yapan Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, modern çağım getirdiği teknolojik yeniliklerle birlikte kitap okuma alışkanlığından uzaklaşan gençlerin düzenlenen bu tür etkinliklerle yeniden kazanılmasının amaçlandığını söyledi. Köroğlu; “Kıymetli gençler, modern çağın birçok hastalıkları var, bağımlılıkları var. Kişisel haklarımızı telefon başında kaybediyoruz, tablet ve bilgisayar karşısında kaybediyoruz. Neden dolayı kaybediyoruz? İşte bu akşamın ruhuna uygun olarak evlatlarımız kitap okuma alışkanlığı kazansın, şiir, edebiyat okuma alışkanlığı kazansın diye zaman zaman bu etkinlikleri sizin için yapıyoruz. Bir genç için bile gayretimizi gücümüzü sonuna kadar kullanacağız. Bir genci az görmüyoruz, küçük görmüyoruz, bir genç deyip geçmiyoruz. Biz gençlerimizi ihmal etmezsek, gençlerimiz bizi ihya eder. Ama ihmal ettiğimiz gençlerin bizi imha edeceğinden şüphemiz de yok. O yüzden dolayı gençlerimizi ihmal etme lüksümüz yok. Ben, anne ve babalardan ebeveynlerden, hocalarımızdan, öğretmenlerimizden gençlerimize omuz verelim, gençlerimizi anlamaya çalışalım diyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından panele geçildi. Panelde gençlere seslenen Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, bir toplumun ayağa kalkabilmesi için kültür ve sanata önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tosun; “Bir toplumda kültür ve sanattan çok maddiyata önem veriliyorsa keseler şişmiş, maneviyat bitmiştir. Toplumun ayağa kalkması için öz kültür, yerel kültür hamlesine ihtiyaç vardır. Bunun için devlet politikalarında kültürel etkinliklerin ilk sıralarda olması lazımdır” dedi. 
Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile devam eden panel sonunda şair ve yazarlar kitaplarını imzaladı. 

Panele İlçe Kaymakam Vekili Ahmet Faruk Beyazıt, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Çeltikçi, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Demircan ve gençler katıldı. 

Editör: Vitrin Haber