Boyabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı çevre ve temizlik ekipleri ilçe merkezinde insan sağlığı ve sineklerle mücadele için temizlik ve ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

 Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Belediye olarak vatandaşların huzuru için durmaksızın çalıştıklarını söyledi. Çakıcı; "Belediyemizin ilk görevi insan sağlığı ve çevre temizliğine önem vermesidir. Bunun için de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı çevre ve temizlik ekiplerimiz yoğun iş temposuyla çalışmalarını sürdürmektedirler. Sıcak yaz günlerinde ilçe sakinleri ve gelen misafirlerimizin daha temiz ve yeşil alanlarda vakit geçirmeleri, eğlenmeleri için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” dedi.

Sivrisinek ve karasinekle mücadele kapsamında her akşam tüm mahallelerde ilaçlama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, haşerelerle mücadelede etkin bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Çakıcı; “Tüm bunların yanında tüm yeşil alan ve parklarda sinekle mücadele için alanlara ilaç tablet bırakılmış olup etkin mücadeleye devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için Hal yerimiz her hafta düzenli olarak koku giderici ve mikrop üremesini önleyici  ilaçlarla dezenfekte edilerek temizlenip yıkanmaktadır. Tarihi kalemizin giriş çıkış güzergahları ve kale içinde oluşan yabani otlardan ve çöplerden temizlenerek  halkımızın ve gelecek misafirlerimizin rahat bir ortamda gezinti yapmalarını sağlıyoruz. Ayrıca şehir merkezimizdeki wc'lerin temizlikleri yapılıp hijyenik ortam sağlanmaya çalışılmaktadır" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber