Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Elektrik Öğretmeni Hakan Ergün rehberliğinde örnek bir projeye imza attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli gerçekleştirilen Bisikletim Enerji  Üretiyor isimli proje ile okulun bahçe aydınlatması, bisikletle ve gün ışığını elektrik enerjisine çeviren panellerle gerçekleştiriliyor. 

Okulun elektrik maliyetine büyük katkı sağlayan projenin açılış ve tanıtım programı gerçekleştirildi.
Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa Ayancık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, Belediye Başkanı Aslan Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Murat Altundal ve İlçe Protokolü katıldı.  

TÜM OKULUN AYDINLATMASINI ÜCRETSİZ HALE GETİRECEĞİZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Ayancık MTAL Elektrik Öğretmeni Hakan Ergün, şimdilik okulun bahçe aydınlatmasını karşıladıkları projenin devamında bütün okulun aydınlatmasını ücretsiz hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Ergün; “Gençlik Spor Bakanlığından aldığımız destekle yaklaşık aylık 350 TL olan okulumuzun bahçe aydınlatmasını bisikletle ve gün ışığını elektrik enerjisine çeviren panellerle sıfıra indirmeyi başardık. Projenin devamında bütün okulun aydınlatmasını ücretsiz hale getirmiş olacağız” dedi.
 
Programda daha sonra söz alan Ayancık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, projeye katılan öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri tebrik ederek öğrencilere katılım sertifikalarını takdim etti. Projenin Ayancık geneline yayılabilecek olduğunu belirten Kaymakam Koçak, öğrencilerin başarıların devamını dileyerek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda incelemelerde bulundu.


 

Editör: Vitrin Haber