MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile Gerze Belören Ortaokulu'nda öğrencilerin geliştirdikleri proje ve sunumlar ile ''Bilim Fuarı'' gerçekleştirildi.

Fuara Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilçe milli eğitim müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, İlçe Müftüsü Ali Işık, CHP Sinop Milletvekili Adayları Barış Karadeniz, Mustafa Acun ve Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, ŞNS Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan organizasyonda açılış konuşmasını Belören Ortaokulu Müdürü Bayram Demirci yaptı. Bilim fuarlarının önemine değinen Demirci; ''Bilginin anlık olarak değiştiği ve anlık ulaşım sağlanabildiği günümüzde bilginin üretilmesi ve pazarlanması toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli kriterleri haline gelmiştir. Okullarımızda en iyi öğretim metodu olarak, yaparak, yaşayarak öğrenmenin lokomotif güçlerinden biri de bilim fuarları olmuştur.
Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz bilimsel merak ile düşünce sistemini entegre ederek problem çözme geliştirmektedirler. aynı zamanda bu araştırma projeleri ve bilimsel projeler sayesinde bilginin geliştirilmesi yeni buluşlara yol açacaktır. Hızla ilerleyen ve değişen dünyamızda bilimsel düşünme ve bunu hayatın her alanına uygulama zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu gayretli çalışmalarımızın sonucunda 2013 yılı TEOG başarı sıralamasında Sinop il genelinde 4. ve Gerze ilçe 1.si olan Belören Ortaokulu 2014 yılında bir adım ilerleyerek Sinop il genelinde 3. ve Gerze ilçe 1.si olmuştur'' dedi.
  
Müdür Demirci'nin konuşmasının ardından kız öğrenciler halk oyunu gösterisi yaptı. Fuar açılışını Gerze kaymakamı Bülent Bayraktar yaparken açılış konuşmasında bilim alanında öğrencilerin yapmış oldukları bu çalışmanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Fuarın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.
 
Editör: Vitrin Haber