Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" Projesi kapsamında Gerze ilçesine bağlı Belören köyünde bulunan Belören Ortaokulu ek binası, köy yaşam merkezine dönüştürülüyor. 

Kullanılmayan köy okulu binalarının, ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmesinin planlandığı proje kapsamında çalışmalara başlanılan Belören köyünde incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, yürütülen çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı. 

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü Nazım Aksu’nun da katıldığı inceleme ziyaretinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Belören Köy Yaşam Merkezindeki tabelanın da takılmasıyla proje de son aşamaya gelindiğini belirterek, Köy Yaşam Merkezinin Belören köyü halkının hizmetine sunulacağını, Belören Köy Yaşam Merkezinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Ceylan; Milli Eğitim Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" Projesi ile kullanılmayan köy okulu binaları, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri ile gençlik kampları gibi alanlara dönüştürülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bugüne kadar farklı illerde hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri, köylerde hayatın kalbi olacak. Köy Yaşam Merkezi Projesi ile 13 Eylül 2022 tarihi itibariyle, ülke genelinde bin 600 Köy Yaşam Merkezi açıldı.

Köy Yaşam Merkezleri, köy halkı için tarım ve hayvancılık gibi alanlarda kurslar ve yaz kampı gibi faaliyetlere imkân sağlayacak. Köy yaşam merkezleri bu yönüyle öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak. Bu kapsamda Belören köyümüzde bulunan Belören Ortaokuluna ait ek bina Köy Yaşam Merkezine dönüştürülmeye karar verildi.

Bizde bugün Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürümüz Nazım Aksu ile birlikte burada yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde incelemek istedik. Belören Köy Yaşam Merkezindeki tabelanın da takılmasıyla proje de son aşamaya gelindi. Belören Köy Yaşam Merkezimiz, Belören köyümüzün kalbi olacak. Bu anlamda Belören Köy Yaşam Merkezinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber