Gerze Belediye Başkanlığı tarafından Regaip kandili dolayısıyla ilçe genelinde bulanan camilerde, namaz çıkışı vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ikramda bulundukları vatandaşların kandilini kutladı. 

İslam Alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, böyle müstesna günlerde örf ve adetlerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Şensoy; “Ellerimizi semaya yükseltip Allah’a dua ettiğimiz üç ayların müjdecisi olan bu anlamlı gecede paylaşmanın önemini Kandil Simidi ikramında bulunarak göstermek istedik. Rahmet ve merhamet kapılarının açıldığı mübarek Regaip Kandili’nde ilçe Müftülüğümüz tarafından gerçekleşen Kandil Programının ardından birlik, beraberlik ve paylaşma sevincini yaşadık. Kandil Simidi, dini olarak örf ve adetlerimizden bir tanesidir. Bu vesileyle de örf ve adetlerimizi yaşatarak dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Hayır duasını aldığımız herkesten Allah razı olsun. Tüm İslam Alemi’nin mübarek Regaip Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber