Geçtiğimiz ay, KHK ile kadroya geçen Taşeron Statüsündeki işçilerin maddi ve manevi güvencesi için Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalayan Gerze Belediyesi, aradan bir ay gibi kısa bir süre geçmesinin ardından Tüm Bel-Sen’e bağlı işçiler için Toplu İş Sözleşmesi’ni yeniledi.
Gerçekleşen müzakerelere Tüm Bel-Sen Sinop İl Temsilcisi Erkan Kabal ve Gerze Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Canan Akgün katılırken, görüşmeler sonucunda Gerze Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi yenilendi.

İLK YIL BİN LİRA İKİNCİ YIL BİN LİRA ARTI YÜZDE 5 ZAM
1 Temmuz 2019 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşme ile işçilere 1.yıl net bin TL, 2.yıl ise bin TL + yüzde 5 zam verileceğini belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

Şensoy; “İmzalanan sözleşme 01 Temmuz 2019 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasından geçerliliğini koruyacak. İşçinin ve emekçinin alın teri kurumadan hakkını vermek gerekir. Bunun yanında onların daha iyi şartlarda yaşamını sürdürmesi de en büyük temennimiz. Gerze’yi birlikte kalkındırıp, ileriye taşıyacağız. Bu vesileyle de işçilerimizin şartlarını iyileştirmeye gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz ay Taşeron Statüsü’nden kadroya geçen işçilerimize Toplu İş Sözleşmesi yapmıştık. Bu ay da Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’na bağlı devlet memurları için Toplu İş Sözleşmesi’ni yeniledik. Gerze Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan sözleşme ortak mutabakata varılarak imzalanmıştır. Bu sözleşmeye göre memurlarımız 1.yıl net bin TL, 2.yıl ise bin TL + yüzde 5 zam alacaklar. Gerze Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi iki tarafa da hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

İmzalanan sözleşme sonrası Tüm Bel-Sen Sinop İl Temsilcisi Erkan Kabal, emekçinin yanında durduğu için Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a teşekkür etti.
Gerçekleşen görüşme çekilen hatıra fotoğrafının ardından erdi.

 

Editör: Vitrin Haber