Gerze Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının işbirliğinde, ilçede yaşana şeker hastalığı bulunan engelli vatandaşın evine, engelli asansörü takıldı. 

Gerze’de şeker hastalığı nedeniyle ayakları kesilen ve daha evvel Sinop Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kendisine elektronik tekerlekli sandalye hediye edilen Hasret Babacan’ın, evine Gerze Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının müşterek katkıları ile engelli asansörü takıldı. Amaçlarının tüm engellilere ulaşarak onları sosyal hayata katmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı asansörü bizzat yerinde kontrol etti.

Apartmanın 3. Katında bulunan evine ulaşımını kolaylaştıracak olan engelli asansörünün kendini çok mutlu ettiğini söyleyen Hasret Babacan yetkililere teşekkür etti. Babacan; “Mutluluğumu ifade edecek kelime bulamıyorum, daha önce yapılan elektronik sandalye yardımı ile sanki bir bacağıma yeniden kavuşmuştum. Asansör takılması ile de diğerine kavuştum. Artık ben de yardım almadan kendi başıma insanların içine karışarak hayatıma devam edebileceğim. Beni yeniden hayata bağlayan yardımseverlerden Allah razı olsun. Hepsine teşekkürlerimi ve minnettarlığımı ifade ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber