Ayancık İlçe Müftülüğünde Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ve İlçe Müftüleri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı daha sonra selden zarar gören bölgeleri ve camileri gezdi. 

Meydana gelen sel felaketinde Babaçay Köyünde evleri yıkılanlar için AFAD’ın kurduğu  konteyner köyü ziyaret ederek  sel mağduru vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı;  “Diyanet İşleri Başkanlığımız afet anından itibaren Türkiye Diyanet vakfı ile birlikte sel mağduru vatandaşlarımızın yanlarında olmaya, onlara maddi, manevi her türlü ihtiyaçlarını karşılama hususunda desteklerini sürdürmeye devam etmiş ve devam edecektir. Bizlerde bu gün bu yapılan çalışmaları yerinde görmek, sel mağduru vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve buralarda vatandaşlarımıza maddi ve manevi hususlarda daha ne gibi hizmetler sunabiliriz bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Cenab-ı Hak bu tür afetlerden memleketimizi bütün insanlığı muhafaza buyursun” diye konuştu. 

Türkeli İlçesinde yapılan çalışmaları koordine etmek için görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi ziyaret eden Osman Tıraşçı, Vali Çiftçi’ye çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

Editör: Vitrin Haber