Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, örnek bir projeye imza attı.

Başkan Şensoy tarafından başlatılan “Vefa ağacı” projesi ile ilçemizde vefat edenlerin adına Ihlamur Fidanları dikiliyor. 

Proje kapsamında, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, geçtiğimiz günlerde vefat eden Halide Coşkun Sarıoğlu’nun ailesiyle birlikte projenin ilk fidanını dikti. 

Geçmişine sahip çıkmayanın geleceğe yatırım yapamayacağı düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, projenin ayrıca geleceğe de nefes olacağını söyledi. Şensoy; “Kıyametin kopması Cenab-ı Hakk’ın emri ve iradesi üzerine vaki olacağı bildirilen, tamamen bizim dışımızda bir vakıadır. Oysa bir fidan dikmek, bir canı toprakla buluşturmak, bir ağacı güldürmek bizim amelimizdir. Çoğu zaman bizim elimizdedir. Biz kıyamet de kopsa, elimizde imkan varsa, amelimizden vazgeçmeyiz. Bizim için fazilet, sevap ve şeref, bizim amelimizdedir. Hadis-i Şerif’te de söylendiği üzere Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz. Bu vesileyle de ilçemizde vefat ederek fani alemden baki aleme uğurladığımız vatandaşlarımızın arkasından geleceğe nefes olacak ve onlar yeşerdikçe birçok canlıya can olacak Vefa Ağacı Projesini hayata geçirdik. Projenin ilk fidanı da bugün defnettiğimiz Halide Coşkun Sarıoğlu teyzemize nasip oldu. Defin işlemi sonrası Yeni Mezarlıkta üzerinde merhume Halide Coşkun Sarıoğlu’nun adını taşıyan fidanı merhumenin yakınlarıyla birlikte toprakla buluşturduk. Allahü teala tüm ölmüşlerimizin mekanını cennet, toprağını bol eylesin” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber