Covid-19 pandemisi sürecinde alınan tedbirler kapsamında yetkililer tarafından düzenli olarak yapılan maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulmasına yönelik çağrılar yapılıyor. Bu süreçte kişisel temizliğin yanında çevre temizliğine daha fazla önem verilmesi gerekirken Gerze ilçesinde bazı alanlarda vatandaşların çöplerini etrafa atmaları tepkilere neden oldu.

Gerze Belediyesi Temizlik ekipleri de Covid-19 pandemisine karşı aralıksız temizlik ve dezenfekte çalışmalarına devam ederken ilçede bazı alanlarda duyarsız vatandaşlar tarafından çöplerin etrafa atılması hem çevre kirliliğine hem de pandemi sürecinde sağlık açısından tedirginlik yaratıyor.  

Gerze Belediyesi Temizlik ekipleri, vatandaşların sohbet etmek ve dinlenmek için gittikleri Atatürk Kültür Parkında etrafa bırakılan çöpleri temizleyerek vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi.
Covid-19 pandemisi ile mücadele verilen bu dönemde temizliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Belediyesi olarak dezenfekte çalışmalarının yanında çevre temizliğini de sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

VATANDAŞLARIMIZ DAHA DUYARLI OLMALI
‘En güzel temizliğin kirletmemek’ olduğunu söyleyen Şensoy yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Koronavirüs salgınıyla mücadele verdiğimiz bu dönemlerde çevre temizliği de oldukça önemli. Bu kapsamda dezenfeksiyon çalışmalarımızın yanında ekiplerimizce çevre temizliğini de sağlamaya gayret gösteriyoruz. Ancak, bazı vatandaşlarımız yoğun kullandığı alanlarda çöplerini bir poşete koyarak çöp kovalarına atmak yerine orada bırakmayı tercih ediyor. Bu mikrobik anlamda tehlike arz etmesinin yanında da olumsuz görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Gerze, hepimizin. Lütfen, bir sonraki ziyaretimizde nasıl görmek istiyorsak kullandığımız alanları da o şekilde bırakalım. Vatandaşlarımızı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum”. 
 

Editör: Vitrin Haber