Gerze Belediyesi tarafından ilçedeki eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıtıldı. Atık ilaç toplama kutuları ile günü geçmiş ve kullanılmayan ilaçların çevreye ve topluma vereceği zararların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kullanılmayan ve günü geçmiş ilaçların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması için eczanelere ‘Atık İlaç Toplama Kutusu’ bıraktıklarını söyleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy vatandaşlara yaptığı çağrıda vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyerek toplum ve çevre sağlığına katkıda bulunmaya davet etti.

Çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesi için başlatılan çalışma ile Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu ve Belediye Çevre Mühendisi Uğur Çetin ile birlikte, ilçe genelinde bulunan tüm eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıtıldı.

TOPLUM VE ÇEVRE SAĞLIĞINI KORUMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Ekolojik dengeye zarar veren atık ilaçların kontrollü bir şekilde toplanarak imha edilmesinin önemine değinen Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Vatandaşlarımız evlerinde bulunan tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçları evlerinin yakınında bulunan herhangi bir eczaneye götürerek bu kutuya bırakabilecek. Komşularımız, ilaçların ayrıştırılması konusunda çalışma gerçekleştiren ekiplerimize de yardımcı olarak çevreye zarar veren tıbbı atıkların atık ilaç toplama kutusu ile kolayca geri toplanabilmesine katkı sağlayacak. Eczanelerimize bıraktığımız atık ilaç toplama kutularına getireceğiniz günü geçmiş ve kullanılmayan ilaçlarla Gerze’de atık ilaçları artık yerinde ayrıştırarak toplum ve çevre sağlığını korumaya çalışacağız".

Editör: Vitrin Haber