Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminin ilk gününde öğrencilerle bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle gerçekleştirilen ortak organizasyon kapsamında Gerze Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Şensoy, Yunan Milletvekili Lagos’un geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda yaptığı saygısızlığı kınayarak, gelecek nesillerimizle birlikte şanlı bayrağımızı dalgalandırdı.

Öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini taşıyan bayrak ve Şanlı Türk Bayrağını hediye eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy yaptığı açıklamada, bayrağın bir milletin bütün değerlerini içerisinde barındıran bir sembol olduğunu söyledi.

Şensoy; “Binlerce yıldır tüm dünyaya adalet ve hoşgörünün en güzel örneklerini veren ve vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin kanıyla rengini alan aziz milletimizin şanlı bayrağını yırtmak ise siyasi hadsizliğin son mertebesidir. Unutulmamalıdır ki; İzmir'in Yunan işgalinde Karşıyaka İplikçizade Köşküne Şanlı Bayrağımızı çiğneyerek giren Yunan Kralı Konstantin'e karşılık, İzmir'in işgalden kurtulmasının akabinde şehre gelen Atatürk, "Yunan Kralı hata etmiş. Çünkü, bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam." diyerek önüne serilen Yunanistan Bayrağını yerden kaldırtmıştır.

Editör: Vitrin Haber