Gerze’de, geçtiğimiz aylarda startı verilen derin deniz deşarjı ve ön arıtma tesisinde verimliliğin artması için çökeltim havuzu ve debimetre tahliye işlemleri için çalışmalar sürdürülüyor. Gerze Belediye Başkanı tesiste yaptığı incelemelerde tesisin durumu hakkında firma yetkilisinden bilgi aldı.

KAPASİTE YÜZDE YÜZ VERİMLİLİĞE ULAŞACAK
Derin deniz deşarjı ve ön arıtma tesisinde kesin kabul öncesi eksikliklerin giderilmesi hususunda talepte bulunduklarını belirten Başkan Şensoy, yapılan talep sonucunda İller Bankası Bölge Müdürlüğü katkılarıyla Müteahhit firma tarafından Çökeltim Havuzu ve Debimetre Tahliye İşlemleri için çalışmaların başlatıldığını ve yüzde 70 oranında çalışması kapasitesi gösteren tesisin yapılan çalışma ardından yüzde 100 verimliliğe ulaşacağını söyledi. 

GERZE, KARADENİZDE MAVİ BAYRAKLI TEK İLÇE OLACAK
Yapılan çalışmalarla tesisin daha uzun ömürlü olacağına vurgu yapan Şensoy; “Tesisimizdeki diğer eksiklikler giderilerek kesin kabul işlemine geçilecek. Böylelikle Gerze, Alaettin Şahin Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz Kıyı Koruma Projesiyle birlikte Karadeniz Bölgesindeki Mavi Bayraklı tek ilçe konumuna ulaşacak. Derin deniz deşarjı ve ön arıtma tesisinde gerçekleşen modernizasyon çalışmalarında İskele Mevkii ve Halı Saha Mevkii Tahliyeleri açık olacağından daha temiz bir çevre adına yapılacak çalışmalardan dolayı halkımızdan anlayış bekler, özür dileriz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber