İlçenin tarihi mekanlarında incelemelerde bulunan Özel ve beraberindekiler Kaymakam Ümit Hüseyin Güney'den bilgi aldı. 
Özel, burada, yaptığı açıklamada, kaymakamlık ve belediyenin tarihi mekanlara yönelik hayata geçirmek istedikleri bazı projeleri bulunduğunu söyledi. 
Kırkkızlar Kayası'ndan Boyabat Kalesi'ne köprü yapılmasının düşünüldüğünü vurgulayan Özel, ayrıca Kırkkızlar Kayası'na teleferik projesi yapılmasına ilişkin görüşlerin yer aldığını dile getirdi. 

Özel, söz konusu taleplerin kurullarınca incelendiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Yaptığımız keşif çalışması sonucu taleplerin uygun olup olmadığına karar vereceğiz. Bununla ilgili bir proje hazırlamışlar. Bu proje kurulda görüşülecek. Projeyi iyi bir şekilde inceleyip değerlendirdikten sonra gerekli kararı alacağız. Kurulumuz zaten Boyabat'ın hayrına olan her girişime onay verir. İnşallah Boyabat'ın dokusuna uygun olacak ve gelişimine katkı sağlayacak olan tüm tesislerin yapımına yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun yanında Boyabat'ın tarihi çarşısını gezdik ve kültürünü inceledik. Bu çalışmaların Boyabat için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Boyabat'ın tarihi konakları ve evleri iyi değerlendirilirse, ilçenin turizmine katkısı olacaktır.  Tescilli tarihi bir ev sahibi olmak için vatandaşlardan yoğun talep var. İnşallah Boyabat'ta da bu yönde gelişmeler ve girişimler olur." 
Kurul daha sonra ilçedeki bir tesiste 149. Olağan Kurul Toplantısını yaptı. 

AA
 
Editör: Vitrin Haber