Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, ilçe genelindeki alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve hedeflenen projelerin hızla yapımına başlanarak, vatandaşları hizmetlerle buluşturacaklarını söyledi. Başkan Özcan, 2015 yılı Eylül ayında başlayan kanalizasyon projesinin tamamlandığını belirterek, şunları söyledi; "2015 yılı Eylül ayında başlayıp, 1 yıl 2 ay gibi bir sürede tamamladığımız kanalizasyon projesiyle birlikte Türkeli'de kanalizasyon geçmeyen imarlı olan hiçbir yerimiz kalmadı. Bizi de müthiş bir derecede yordu bu çalışma fakat, şükürler olsun zor işi başarmanın mutluluğu ile sıkıntıları aştığımızı belirtmek istiyorum.

Kanalizasyon çalışmasından mütevellit, yapılan kazı çalışmasından dolayı ana ve ara yollarımız tekrar deforme oldu. Yeniden ana arterleri sıfırdan parkeledik. Ara arterleri de eski parkeleri temizleyip, döşemek şartıyla yaparak, çalışmalarımız devam etmekte olup, yaklaşık 120 bin m2 ilçeye kilitli parke döşemiş olacağız. Bu işin de yaklaşık %80'i bitti, inşallah kış şartlarının ortadan kalkarak, havaların düzelmesiyle geriye kalan %20'lik kısmı da Mayıs sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.
Parke çalışmalarının ardından yapacağımız iş, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları olacak. Türkelili vatandaşlarımıza verdiğimiz sözün her zaman arkasındayız, 2017 yazı güzel bir Türkeli, 2018 yazı muhteşem Türkeli olacak Allah'ın izniyle."

TÜRKELİ'NE TURİZM TESİSİ KAZANDIRACAĞIZ

Türkeli'ne yepyeni bir turizm tesisi kazandırmayı planladıklarını aktaran Başkan Özcan, "Biz gelişi güzel yatırım yapmıyoruz, önce alt yapıyı rehabilite ettik, ondan sonra üst yapıya döndük. Şimdi de parke çalışmalarımız bitince park, bahçe ve kaldırım çalışmalarının üstünde duracağız. Yeni bir yatırıma başladık, Turistik Oteli'mizin tadilatını yapıp, en az üç yıldızlı bir otel, ilave kat ile birlikte ilçemize yakışır şahane bir turizm tesisi kazandırmanın hesapları içerisindeyiz.
Uzun bir uğraştan sonra halkımıza projenin içeriğini aktardığımız çamlık projemizi de bahar aylarından itibaren yapımına başlayacağız."

TÜRKELİ PLAJI'NI İSTENİLEN KONUMA GETİRECEĞİZ

Türkeli Plajı'nda ihtiyacı hissedilen çalışmaların başlayacağını dile getiren Başkan Özcan, "Plajımızda ihtiyaç duyulan yeni düzenlemelere devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi plajımızı iki yıldan beri peyderpey ekonomik imkanlarla düzenlemelerini yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl plajımızın da %100'e yakın bir bölümünü bitirip, Türkeli halkına sunmayı hedefliyoruz.
Yatırımlarımızın ağır gitmesinin nedeni, vatandaşlarımızın şikayet ettiği gibi tabi her zaman vatandaşlarımız haklı, hepimizin de  gördüğü ve bildiği alt yapı çalışmaları bizleri 1,5-2 yıllık gibi bir zaman diliminde hizmetlerimizin yavaşlamasına sebep oldu. Allah'a şükür bitirdik, artık Türkeli Belediyesi tam gaz Karadeniz Coğrafyası'ndaki en güzel yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.

turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber