Sinop Üniversitesi yetkilileri, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarette Ayancık Meslek Yüksekokulu için ihtiyaç duyulan binalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Sinop Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Adem Avşar, Şube Müdürü Pınar Selimoğlu, Ayancık Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Orhan Aral, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ünal Öz ve Yüksek Okul Sekreter Vekili Umut Ekren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ü makamında ziyaret etti. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 3. kez yeniden Başkanlığa seçilen Ergün’e başarılar dileyen heyet, Ayancık Meslek Yüksek Okulunun yeni binalarının yapımı ile alakalı Başkan Ergün ile fikir alışverişinde bulundu.
 
Belediye Meclis Üyeleri İlyas Özdemir, Zeki Gürleyen ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Ayhan Arabacı’nın da katıldığı toplantıda Ayancık Meslek Yüksek Okulunun  her yıl artış gösteren ihtiyaç ve talepleri görüşüldü. Mevcut Meslek Yüksek Okulu binasının bulunduğu alandaki hazineye ait arsaların tahsis işlemleri tamamlanarak Sinop Rektörlüğüne tahsis edildiğini belirten üniversite yetkilileri söz konusu alan üzerinde Sinop Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yeni okul inşaatının proje ihalesi yapıldığını ifade ederek, mevcut proje üzerinde yeni açılacak bölümler, derslikler, konferans salonu, sosyal donatı alanları ve ayrıca öğrencilerin barınma ve yeni yurt yeri yapılması ile ilgili Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve ekibi ile görüş alış verişinde bulundu.
Üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün; “Ayancık Belediyesi olarak bundan sonra ki süreçte de üzerimize ne görev düşüyorsa Yüksek Okulumuzun sorunlarının çözümünde ortak olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Editör: Vitrin Haber