Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yaşayan Kültürel Miras Müzesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan Başkan Çakıcı, hizmete açılan müze ve ilçede sürdürülen yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Bir basın mensubunun ilçenin il merkezi ve diğer ilçelere göre merkezi idareden daha fazla hizmet aldığı imasıyla 'Boyabat büyük götürüyor' demesi üzerine Çakıcı, "Boyabat büyük götürmüyor, büyük düşünüyor. Biz büyük düşündüğümüz için bu hizmetleri yapıyoruz. Onu öyle konuşanlarda eğer büyük düşünürlerse güzel hizmetler yaparlar" dedi. 

ORTAK GEÇMİŞİNİZİ GELECEĞE TAŞIMAZSANIZ KAYBEDERSİNİZ
Boyabat'ın her yönden gelişimi için büyük bir gayretle mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Şefik Çakıcı: "Siz ortak geçmişinizi geleceğe taşımazsanız orada şehircilik yapamazsınız. Geçmişiyle kopuk bir beton yığını olur. 

Mesela; Frigyalılardan bu zamana kadar bu bölgede pirinç üretiliyor. Bunun yanında tescillediğimiz halk arasında çirkin domates olarak bilinen Gazidere domatesimiz var. Her yıl bu domatesimizin festivalini gerçekleştiriyoruz. Benim hedef kitlem bölgemize gelen turistlerimiz ve misafirlerimiz. Bunun yanında yassı soğan dediğimiz doğuca soğanımız var. İlerleyen günlerde bunu da tescil ettireceğiz. Markalar dünya ülkelerinin önündedir. Şehrin değerlerini marka yaparsanız, siz şehri de markalaştırmış olursunuz. 

BİZ BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ, BÜYÜK HİZMETLER YAPIYORUZ
Arkadaşlar ben büyük düşünüyorum. Bakın bu gün Boyabat'ta meydan projesine 415 bin TL kredi ödüyoruz. Bununla yapıyoruz. 9,5 milyon TL'ye kültür merkezi yaptık. Bunu belediyenin bütçesiyle yaptık. Hiç bir yerden bir kuruş almadık. Bakınız Sinop'taki kültür merkezini Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı. Biz Boyabat Kültür Merkezini belediyenin bütçesiyle yaptık. O zaman birilerinin alkışlanması lazım. Hiç bir yerden bir kuruş hibe almadık. Bu gün gidiniz ve bakınız Boyabat Kültür Merkezine. Sinop'ta demiyorum, çevre illerinden daha fonksiyonlu bir kültür merkezi. Sinop Kültür Merkezinde sadece müdürlük, toplantı ve sergi salonu var. Boyabat'ta yaptığımız merkezimizde en altta hamamı, otoparkı, ticari alanları, 900 metrekareden, bin 800 metrekare dükkan var. Dükkanları satacağız ve merkezin parasını bedavaya getireceğiz. Çıkıyorsunuz üzerine 150 kişilik sinema, düğün salonu, konferans salonu, fuaye alanları, sergi salonları ve bowling salonu var. 

KÜLTÜR MERKEZİMİZE SIRF BOWLİNG VE SİNEMA İÇİN ÇEVRE İLLERDEN GELENLER VAR
Bir üstüne de bilim merkezi yapacağız. Siz kültür merkezi yapıyorsanız, kültürün merkezini yapacaksınız. Sadece konferans salonuyla kültür merkezi olmaz. Bu gün bowling için doktorlarımız Sinop'tan Boyabat'a geliyor. Bu gün Durağan'dan, Saraydüzü'nden, Kargı'dan, Sinop'tan sinema için Boyabat'ımıza geliyorlar. Bakın şimdi oturduğumuz alan ilçemizde eski bir konakta hayata geçirdiğimiz Yaşayan Kültürel Miras Müzesi. Şu anda ilçemizi bölgenin daha da cazibe merkezini olmasını sağlayacak olan cam teras yapıyoruz. 

BOYABAT BORÇTAN KORKMAZ, BORÇ BOYABATLIDAN KORKSUN
Ben borçtan korkmam. Borç benden korksun, borç Boyabatlıdan korksun. İşten bunlar nasıl oluyor? Büyük düşünmekle oluyor. Birilerinin dediği gibi biz büyük götürmüyoruz. Büyük düşünüyoruz"

İŞ ADAMLARIMIZ İLÇEMİZE YATIRIM YAPSIN DİYE ONLARIN HİZMETKARLIĞINI YAPIYORUZ
Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yaptıkları girişimler ve görüşmeler sonucunda Boyabat Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) endüstriyel mutfak fabrikası ve kozmetik ve ilaç fabrikasının açılacağını dile getirdi. Çakıcı: "Bir taraftan kentin tarımını, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını giderirken, şehrimizin sanayisini ve ekonomisini de ele almamız lazım. Tuğla fabrikalarımız bizim çekim gücümüz. Ama bunun çeşitlendirilmesi lazım. Bizim OSB için çalışmalarımız var. OSB'de iki fabrikamız var, iki fabrika daha geliyor. Biri İstanbul'dan kentimize taşınacak olan endüstriyel mutfak fabrikası. Bu fabrika dünyanın yaklaşık 30 ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Bir diğeri ise kozmetik fabrikası, ileride de ilaç üretimi yapacak. Bu iki tesisin ilçemize gelmesi, bizzat ilgi ve alakamız vesilesiyle olmuştur. Bizzat onların hizmetçisi gibi, onların sekretaryası gibi, onların rehberliğini yapıyoruz. Bu şekilde giderse Boyabat OSB dolacak inşallah. İş adamına elini şehirli uzatacak, biz uzatıyoruz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber