Ayancık Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Bal Ormanı Projesi kapsamında, 28 Hektarlık alan temizlenerek halkın hizmetine açıldı.

İlçeye bağlı Ağaçlı Köyünde yapılan açılışa, İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, ilçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş İbrahim Karazuoğlu, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı, Sinop İşkur Müdürü Fikret Bilgili, Kamu kurum ve kuruluş daire amirleri ve köy halkı katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde 28 hektarlık alanda oluşturulan Bal Ormanının temizlenen 10 hektarlık kısmına bin ıhlamur, 2 bin kestane, bin 500 kuşburnu ve bin 500 akça ağaçla birlikte toplam 6 bin fidan dikildi. Diğer 18 hektarlık alanda ise var olan ağaçların bakımı ve temizliği yapıldı. Yaşlı ve hastalıklı olanlar kaldırıldı. Yaklaşık 5 ay süren bir çalışmanın ürünü olan Bal Ormanı’nın iş gücü ise Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sinop İŞKUR Müdürlüğü’nce yürütülen Toplum Yararına Program kapsamında istihdam edilen işçilerden sağlandı.

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Suat yıldız alanın hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yıldız; “Yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ürünü olan bu proje, gelecek yıllarda devam edecek. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Toplum Yararına Program kapsamında çalışan işçilerimiz, verdikleri emekler ve döktükleri alın terleri için en büyük teşekkürü onlar hak ediyor” dedi. Yerli Kestane fidanı üretiminde çalışmaların hız kesmenden devam ettiğini söyleyen Yıldız, Ayancık Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bu konuda öz veriyle çalıştıklarını ifade etti.
 
Editör: Vitrin Haber