Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarihi Türkeli Panayırı, Plaj Şenlikleri ve Bal Festivali açılış töreni kapsamında ilçe protokolü ve vatandaşlar davullar eşliğinde ilçe meydanına yürüdü.

Burada Atatürk Anıtı’na Belediye Başkanlığı çelenginin konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Programda daha sonra davul zurna gösterileri ve Kafkas Oyunları Ekibi’nin folklör gösterileri meydanı dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, 9 gün sürecek olan festival programını her yıl gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda her kesime hitap eden çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Özcan, festival programını diğer ilçe belediyelerinden daha çok halkı kucaklayıcı ve daha geniş kapsamlı etkinliklerle gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Özcan; "Diğer ilçe belediyelerinden daha çok üst seviyede etkinlikler yapıyoruz. Bu da ilçe esnafımız ve halkımız sayesinde oluyor. 50’ye yakın sponsorumuz, Allah hepsinden razı olsun. Hiç tereddüt etmeden, siz bu işi yapıyorsunuz diyerek gereken desteği verdiler. Ciddi rakamlarla büyük bir organizasyon yapıyoruz. Bütün amacımız, bütün uğraşımız Türkeli için” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından emekli İmam Hatibi Fikret Yılmaz tarafından dua yapıldı. Buradan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Belediye Meydanı'ndaki festival, panayır, bal, el sanatları ve organik tarım pazarı standlarının açılışına katıldı.

Açılış kurdelesini, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ve eşi Tülay Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erden Özden, MHP İlçe Başkanı Murat Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Tugay Dincel ve MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özoğul birlikte kestiler. Başkan Özcan, bal stantlarını tek tek gezerek, bal üreticilerinin hasat durumu ile ilgili bilgi aldı. Bal üreticileri, protokol üyeleri ve vatandaşlara bal ikramında bulundu. 6 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek festivalin 5. günü olan 2 Ağustos Çarşamba günü Belediye Otogarı'nda ünlü sanatçı Zara, Grup Zakkum ve Şerafettin Çaylı sahne alacak.

 
Editör: Vitrin Haber