Adalet Bakanlığı uzmanları tarafından Durağan’da kurulması planlanan açık cezaevi için tahsisi düşünülen alanda incelemelerde bulunuldu.

Durağan İlçesinde kurulması düşünülen Açık Cezaevine tahsis edilmesi planlanan DSİ'ye ait alanda Adalet Bakanlığı Adalet Uzman Yardımcısı Özkan Yalım, Adalet Uzman Yardımcısı Ahmet Eren Kaşak, İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı Arge Uzmanları Tekstil Mühendisi Mümin Yıla, Seramik Mühendisi Ersin Atmaca incelemelerde bulundu.

Adalet Bakanlığı Personellerinin yaptığı incelemede Kaymakam Davut Düzgün, İlçe Jandarma Komutanı Kemal Arslan, Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Durağan Cumhuriyet Başsavcısı Sami Kurt, İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çınlar hazır bulundu.

Devlet Su İşlerine ait bölgede incelemelerde bulunan Adalet Bakanlığı yetkilileri bölge ile ilgili bilgiler aldı. Heyet daha sonra İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü atölyesini de ziyaret etti. İlçede yapılan yöresel ürünlerin hazırlandığı tezgahları inceleyen heyete Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Gültekin ürünler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Belediye Başkanlığına geçen heyet buraba Başkan Ahmet Kılıçaslan’la bir süre sohbet etti. Belediye olarak ilçenin gelişmesi adına atılacak her türlü faaliyete destek olacaklarını vurgulayan Başkan Kılıçaslan; "İlçemize cezaevinin açılmasına karar verildiği takdirde biz belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ürünlerin pazarlanmasından her aşamaya kadar durağan belediyesi üzerine düşen her türlü görevi ivedilikle yapacağız. Cezaevinin ilçemize kazandırılması için bütün imkanlarını seferber edeceğiz. " dedi.

Editör: Vitrin Haber