İlçe Trafik Komisyonu'nun 08 Aralık 2012 tarih ve 2012/33 sayılı kararı gereğince; İlçe merkezi Atatürk Caddesi, Prof.Dr. Sedat Demircan (Köprübaşı) Caddesi, Yeni Camii Sokak ile Kantarcıoğlu Caddesi, azami ağırlığı 15 tonu aşan kamyon sınıfı araçlara kapatıldı.

Yine komisyon; mücbir sebeplerden dolayı girmesi gereken araçların Ayancık Belediyesi tarafından düzenlenen izin belgesi ile güzergâh ve belirtilen zaman aralığında girmesine, ilçe merkezine girmesine izin verilmeyen araçların yük ve eşya tahliyesi yapacakları alanın Ayancık Belediyesi tarafından belirlenmesine karar verdi. 

İstifan limanına gidecek ağır tonajlı araçların Şevki Şentürk Köprüsü'nden, Cemil Yıldız Caddesi, Stat Sokak, Cahit Övet Caddesi, Hakan Ünsal Caddesi güzergâhını kullanılmasın kararlaştırıldığı komisyonda; Sanayi sitesi'ne gidecek ağır tonajlı araçların Zübeyde Hanım Caddesinden Ayancık Köprüsü Kavşağı ve Zeytinlik Caddesi güzergâhını kullanmalarına karar verildi. 

Ayrıca,Prof.Dr. Sedat Demircan (Köprübaşı) Caddesi'nin yaz aylarında (Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim) 08:00-20.00 saatleri arası, kış aylarında (Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart-Nisan) SABAH 09:00-17:00 saatleri arası 30 (otuz) dakikayı aşmayacak şekilde park yapılmasına olanak sağlandığı kararda, gerekli trafik işaretlemelerinin yapılması, park eden araçların park sürelerinin takibi ve bu uygulamanın düzenli olarak yürütülmesine dair elektronik sistemler, personel görevlendirilmesi vb. diğer tüm tedbirlerin Ayancık Belediye Başkanlığı'nca alınacağı bildirildi.













Editör: Vitrin Haber