Kamu personeline proje yazma yeteneği kazandırmak amacıyla KUZKA tarafından düzenlenen “Proje Yazma Eğitimi”nin ikincisi Ayancık İlçesi’nde gerçekleştirildi.

Proje Yazma Eğitimi’ne Kaymakam Çağlayan Kaya, KUZKA Program Yönetimi Birimi Başkanı Halil İbrahim Kırlı ile ilçede görevli çok sayıda kamu personeli katıldı.
Eğitim öncesinde katılımcılara hitap eden Ayancık İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, proje eğitimi konusunda Ajansın taleplerini karşılıksız bırakmadığı için teşekkür ederek, eğitim ile hedeflerinin ilçede uygulamaya yönelik proje sayısını artırmak olduğunu ifade etti.

Ayancık İlçesi’nde KUZKA tarafından düzenlenen eğitimin birinci gün öğlenden önceki bölümünde, Program Yönetimi Birimi Başkanı Halil İbrahim Kırlı tarafından ulusal ve uluslararası hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşlara ait fonların tanıtımı ile Ajansın Mali ve Teknik Programlarına ilişkin katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimin öğlenden sonraki bölümünde ise, proje fikrinin oluşturulması, proje mevcut durumu, paydaş analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi ile örnek uygulamalar üzerinden bilgiler sunuldu.
Eğitimin ikinci günü ise mantıksal çerçeve matrisi, mantıksal çerçeve uygulaması, bütçe çalışmaları - faaliyet planlaması ile başvuru evraklarının hazırlanması süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Teorik ve uygulamalı bilgilerin sunulduğu eğitim sonunda ise, eğitime katılan kamu görevlilerine katılım sertifikası verilecek. 
Editör: Vitrin Haber