Ayancık İlçesi Denizciler Mahallesi Balıkçı Barınağı Projesinin Dolgu İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak, Belediye İmar Planına işlendi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü, söz konusu proje kapsamında yapılacak fizibilite, modelleme, metraj, keşif gibi çalışmaların ihalesini gerçekleştirdi. Yüklenici tarafından proje mahallinde başlatılan çalışmaların yılsonuna kadar bitmesi hedefleniyor. Uygulama projeleri tamamlandıktan sonra, Denizciler Mahallesi Balıkçı Barınağı Projesinin 2018 yılı yatırım programına teklifi yapılacak.

Projeyle bölgede mevcut mendireklere dolgularla ilaveler yapılacak. Ana mendirek, yapılacak bu çalışmalarla birlikte 800 metre uzunluğa, 70 metre genişliğe sahip olacak. Ana mendirek üzerine, biri 50 metre diğeri de 150 metre uzunluğunda olmakla birlikte 2 adet rıhtım yapılacak. Yine bu proje kapsamında yapılacak tali mendirek 260 metre uzunluğa sahip olacak. Tali mendirek üzerine de 60 metre genişliğinde, 70 metre uzunluğunda rıhtım yapılacak.

 
Editör: Vitrin Haber