Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği tarafından “Gözyaşı Geceleri” adlı program düzenlendi. 

Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneğinin düzenlemiş olduğu "Gözyaşı Geceleri" adlı program büyük ilgi gördü.  Ayancık Belediyesi Kültür Merkezinde ( AKM ) gerçekleştirilen programa Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Özünlü, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Köksal ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği Başkanı Mustafa Şahin, düzenledikleri geceye katılan herkese teşekkür etti.               
Bir eğitim müessesesinin kurumsal yapısını sağlamlaştıran en önemli unsurun mezun ettiği öğrencileri ile kurduğu sıkı münasebet olduğunu söyleyen Şahin; “Mezun olanların yetiştikleri yuva ile sıkı münasebetlerini devam ettirmeleri gereğinin altında yatan yarar, gelecek nesillerin tecrübelerinin deneyimleri ile karışarak ideale yakın yetişmelerini sağlamaktır. Bu yararı gözeterek mezun olduktan sonra böyle sıkı bir ilişki sağlandığı takdirde sonradan gelen nesillerin yollarının daha aydınlık olacağı muhakkaktır.
 
İşte bizler de bu idealle 2012 yılında geçte olsa yola çıktık. Biliyoruz ki İmam Hatipliler toplumsal sistem içinde ehemmiyetli bir yere ve yapıya sahiptir. Bu okullardan mezun olanlar farklı nitelik, değer ve duygularla yetişirler. Bunun en açık tezahürü hangisinden mezun olunursa olsun ortak bir duygu ile hissedilen imam hatiplilik aidiyetidir. Mezun olan birey hayatının her safhasında o kuruma ait olmanın duygusunu devamlı olarak yaşar. İster yüksek okul sıralarında, ister sonraki iş hayatında oraya ait olduğunu imam hatipli olduğunu her zaman hisseder. Bu hissediş kul olma şuuru ile ilgilidir ve tezahürü de  İmam Hatip Lisesiyle mezuniyetten sonra bile devam eden ilginin devamıdır” dedi.
 
Konuşmasında derneğin çalışmaları ve amaçları hakkında bilgiler de veren Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği Başkanı Mustafa Şahin; “Derneğimizi kurmamızdaki amaçlarımızdan biride Ayancık İmam Hatip Lisesinden mezun olan ve değişik alanlarda görev yapan mezunlarımızı bil-vesile bir araya getirerek tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak, yaptığımız sosyal ve kültürel faaliyetler ile birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, öğrenim gören, gerek üniversitede, gerek ilçemiz okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, vereceğimiz burs ve düzenleyeceğimiz takviye kurslarla öğrencilerimizin eğitimlerine destek olmaktır” diye konuştu. 
 
Ayancık İmam Hatip Lisesi 1976 yılından bu yana 37 yıllık eğitim öğretim hayatında bin kişinin üzerinde mezun veren bir okul olduğunun altını çizen Şahin; “Bizlerde 10 arkadaşımızla birlikte mezunlarımızı bir dernek çatısı altında buluşturmak için 15 Ekim 2012   tarihinde bu (AYİMMDER) derneğimizi kurduk ve Nisan 2013 tarihinde genel kurulumuzu da yaparak yönetim kurulumuzu seçtik. Bugün bizler Yarın sizler, derneğimizde görev alarak hizmet etmeye devam edeceksiniz. Sizlerinde maddi ve manevi desteklerinizle derneğimiz güçlenerek daha güzel günlerde, güzel hizmetler vermeye devam edecektir” dedi. 
Yapılan konuşmanın ardından dernek tarafından hazırlanan gösterilere geçildi. Gözyaşı Gecelerinin Yönetmeni ve başrol oyuncusu Haşim Akten’in, performansıyla izleyenlerden tam not aldığı gecede “Aşkın Çığlığı’’ adlı görsel şov salondakilerin büyük beğenisini topladı. Yaklaşık 3 saat süren program Şemazen gösterisiyle son buldu. 

Editör: Vitrin Haber